Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een duurzame manier om uw huis te verwarmen. Het is een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt en het gebruikt om uw huis te verwarmen. Het systeem werkt door de warmte uit de buitenlucht te gebruiken om het koelmiddel in het systeem te verwarmen. Het koelmiddel wordt vervolgens door het systeem gepompt naar de warmtewisselaar. De warmtewisselaar warmt vervolgens het interne koelmiddel op. Het verwarmde koelmiddel wordt vervolgens naar de verwarmingsapparatuur gestuurd, waar het de lucht in uw huis verwarmt. Het voordeel van een warmtepomp is dat het energie uit de lucht haalt in plaats van elektriciteit te gebruiken, waardoor er minder energieverbruik is. Daarnaast is het systeem betrouwbaar en efficiënt, waardoor het een goede oplossing is voor het verwarmen van uw huis.

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Misschien wel het grootste voordeel van warmtepompen is de vermindering van de CO2-uitstoot. Warmtepompen zijn een duurzame oplossing. Je gebruikt structureel minder fossiele brandstoffen en stoot minder CO2 uit. Dit is beter voor het klimaat. Daarnaast zijn er de volgende voordelen:

  • Een warmtepomp is efficiënter dan een traditionele verwarmingsinstallatie, waardoor je energierekening lager wordt.
  • Je verhoogt de waarde van je huis of zakelijke pand
  • Je kunt vaak gebruik maken van bestaande leidingen en installaties
  • Een warmtepomp heeft weinig onderhoud nodig
  • Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden beschikbaar voor warmtepompen

Gebruik & verbruik

Verzorgen jullie ook onderhoud voor warmtepompen?

Ja, wij bieden onderhoudsdiensten voor warmtepompen aan. Ons team van ervaren technici staat klaar om regelmatig onderhoud uit te voeren, problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat jouw warmtepomp efficiënt blijft werken. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken voor het onderhoud van uw warmtepomp of ga naar onze Health Check.

Hoe lang gaat een warmtepomp mee?

De levensduur van een warmtepomp is afhankelijk van veel verschillende factoren, waaronder de kwaliteit, de locatie, de installatie en het onderhoud. Een warmtepomp die goed is geïnstalleerd en goed onderhouden kan gemiddeld tussen de 15 en 20 jaar meegaan.Bij een warmtepomp gaat het erom dat de optimale omstandigheden gecreëerd worden, zodat deze zo effectief mogelijk kan werken. Als de omstandigheden niet optimaal zijn, zal de levensduur van de warmtepomp korter zijn. Daarom is het belangrijk dat deze op de juiste manier wordt geïnstalleerd en goed wordt onderhouden.

Kan ik een hele woning verwarmen met een warmtepomp?

Met een warmtepomp kunt u uw hele woning comfortabel en energiezuinig verwarmen. Als u op zoek bent naar een duurzame en kosteneffectieve verwarmingsoplossing, dan is een warmtepomp een goede optie.

Maakt een warmtepomp veel geluid?

Een van de voornaamste voordelen van een warmtepomp is dat het een zeer stille bron van energie is. De TEC warmtepompen maken op het rooster 59 dB en op 3 meter afstand > 40 dB. Ter vergelijk omgevingsgeluid is 41 dB.

Besparing

Kan ik subsidie krijgen voor een warmtepomp van TEC?

Je kan zeker subsidie krijgen met de warmtepompen van TEC. De Nederlandse overheid stimuleert namelijk duurzame energieoplossingen. Deze subsidie voorziet financiële tegemoetkomingen voor warmtepompen, zonneboilers, hybride toepassingen, isolatiemaatregelen en aansluitingen op een warmtenet. Wel worden enkele voorwaarden gesteld aan de subsidie. Zo moet een subsidieaanvraag binnen twaalf maanden na aanschaf ingediend worden. Daarnaast is het belangrijk dat een warmtepomp geïnstalleerd wordt door een deskundig installateur.

Bij de aanvraag van een subsidie moeten het betaalbewijs en de factuur aanwezig zijn, van zowel de aanschaf als de installatie. Vanwege deze eis moet de warmtepomp dus op het moment van de aanvraag betaald en geïnstalleerd zijn. De subsidies voor TEC warmtepompen beginnen vanaf € 2.500,- en zijn aan te vragen via de website van de RVO. Gebruik hiervoor de KA code van de warmtepomp die u vind op de productpagina.

Hoeveel bespaar ik gemiddeld met een warmtepomp?

Een warmtepomp is een energiezuinige manier om je woning te verwarmen. Het gebruikt minder energie dan andere verwarmingsmethoden en is daarom veel duurzamer. Je gas verbruik wordt sterk verminderd bij een hybride warmtepomp of je bent volledig gasloos bij een full-electric oplossing. Graag rekenen we samen met je uit wat de specifieke besparing betekend voor jouw woning.

Aanbod warmtepompen

Hoeveel kost een warmtepomp van TEC?

Je kunt de prijslijst kosteloos aanvragen door te mailen naar info@theenergycombination.com

Voor welke warmtepomp komt mijn huis of zakelijke pand in aanmerking?

Als je op zoek bent naar een warmtepomp die geschikt is voor jouw woning, dan is het belangrijk dat je goed kijkt naar de verschillende soorten . De meeste woningen gebruiken een lucht-water warmtepomp, die warmte uit de lucht haalt en deze gebruikt om warmte aan de binnenruimte te leveren. Deze warmtepompen zijn meestal de meest energie-efficiënte optie voor het verwarmen van een woning. Afhankelijk van uw type woning, uw huidige CV-systeem en aanwezig isolatie kun je kiezen voor een full-electric (je bent dus gasloos) of een hybride warmtepomp i.c.m. uw bestaande CV-ketel.

Hoeveel soorten warmtepompen bestaan er?

Er zijn verschillende soorten warmtepompen, elk met hun eigen voordelen. Hieronder staan de meest voorkomende soorten warmtepompen:

1. Lucht-water warmtepompen. Deze warmtepompen gebruiken lucht als warmtebron en zijn een van de meest gebruikte systemen. Z

2. Grond-water warmtepompen. Deze warmtepompen maken gebruik van warmte die in de grond is opgeslagen.

3. Water-water warmtepompen. Deze warmtepompen gebruiken warmte uit oppervlaktewater om je huis te verwarmen.

4. Hybride warmtepompen. Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp en een cv-ketel

Als je op zoek bent naar een energiezuinig verwarmingssysteem voor je woning, dan is het belangrijk dat je de verschillende soorten warmtepompen onderzoekt om de beste keuze te maken voor jouw situatie.