Warmtepompen:
de slimme keuze voor een duurzame toekomst

Als je op zoek bent naar een duurzame en efficiënte manier om jouw huis te verwarmen, dan is een warmtepomp wellicht de perfecte oplossing. Een warmtepomp maakt gebruik van natuurlijke warmtebronnen, zoals de buitenlucht, grondwater of de bodem, om jouw ruimte te verwarmen.

De voordelen van een warmtepomp

 • Energiezuinig
  Een warmtepomp verbruikt minder energie dan traditionele verwarmingssystemen, waardoor je op de lange termijn kunt besparen op je energierekening.
 • Duurzaam
  Een warmtepomp stoot geen CO2 uit, waardoor het een duurzame keuze is voor het milieu.
 • Verwarmen & koelen
  Warmtepompen kunnen niet alleen uw huis verwarmen, maar ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Subsidies
  De overheid stimuleert het gebruik van warmtepompen en biedt daarom diverse subsidies aan om de aanschaf en installatie te stimuleren.
Hoe lang gaat een warmtepomp mee?

De levensduur van een warmtepomp is afhankelijk van veel verschillende factoren, waaronder de kwaliteit, de locatie, de installatie en het onderhoud. Een warmtepomp die goed is geïnstalleerd en goed onderhouden kan gemiddeld tussen de 15 en 20 jaar meegaan.Bij een warmtepomp gaat het erom dat de optimale omstandigheden gecreëerd worden, zodat deze zo effectief mogelijk kan werken. Als de omstandigheden niet optimaal zijn, zal de levensduur van de warmtepomp korter zijn. Daarom is het belangrijk dat deze op de juiste manier wordt geïnstalleerd en goed wordt onderhouden.

Kan ik een hele woning verwarmen met een warmtepomp?

Met een warmtepomp kunt u uw hele woning comfortabel en energiezuinig verwarmen. Als u op zoek bent naar een duurzame en kosteneffectieve verwarmingsoplossing, dan is een warmtepomp een goede optie.

Hoeveel soorten warmtepompen bestaan er?

Er zijn verschillende soorten warmtepompen, elk met hun eigen voordelen. Hieronder staan de meest voorkomende soorten warmtepompen:

1. Lucht-water warmtepompen. Deze warmtepompen gebruiken lucht als warmtebron en zijn een van de meest gebruikte systemen. Z

2. Grond-water warmtepompen. Deze warmtepompen maken gebruik van warmte die in de grond is opgeslagen.

3. Water-water warmtepompen. Deze warmtepompen gebruiken warmte uit oppervlaktewater om je huis te verwarmen.

4. Hybride warmtepompen. Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp en een cv-ketel

Als je op zoek bent naar een energiezuinig verwarmingssysteem voor je woning, dan is het belangrijk dat je de verschillende soorten warmtepompen onderzoekt om de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Maakt een warmtepomp veel geluid?

Een van de voornaamste voordelen van een warmtepomp is dat het een zeer stille bron van energie is. De TEC warmtepompen maken op het rooster 59 dB en op 3 meter afstand > 40 dB. Ter vergelijk omgevingsgeluid is 41 dB.

Voor iedere ruimte een passende warmtepomp

Een huis met beperkte ruimte of een bijzondere indeling? Geen probleem! Wij bieden twee verschillende types aan. Een towermodel met een geïntegreerde 200 liter RVS boiler of een praktisch wandmodel. Benieuwd welke model het beste past in je woning? Gebruik het 3D-model en kijk meteen of deze past!

Towermodel

Split-unit lucht water warmtepomp 11kW
Tower model inclusief 200L RVS sanitair water vat. Ook beschikbaar in 7kW.

Probeer tower model

Wandmodel

Split-unit lucht water warmtepomp 11kW
Wandmodel (ook als hybride inzetbaar).
Ook beschikbaar in 7kW.

Probeer wandmodel
Welke warmtepomp is juist voor mij?
Een vereiste voor een warmtepomp is een goed geïsoleerd huis, maar waar moet je dan aan denken? In deze quickscan worden een aantal vragen gesteld, waarna een indicatie gegeven wordt over het type warmtepomp dat bij jou past. Voor een gegrond advies moeten wij wel altijd langskomen ter inventarisatie, om jou van de meest geschikte warmtepomp te kunnen voorzien.

Samen gaan we voor groen

KIWA-GECERTIFICEERD & IN DE BENG-DATABASE

KIWA-gecertificeerd

The Energy Combination voldoet aan alle eisen van BENG (bijna-energieneutrale gebouwen). Dit omvat de energieprestatie-eisen voor nieuwe gebouwen in Nederland.

made in holland

Direct uit voorraad leverbaar

Al onze warmtepompen worden in Nederland ontwikkeld & geproduceerd. Daarnaast bieden wij je uitstekende service & support, zonder gedoe en omslachtige tussenpartijen.

ondersteuning voor particulieren & professionals

TEC is er voor iedereen

Wij snappen als geen ander de verschillende behoeften van professionals en particulieren. Daarom bieden wij niet alleen een kennisbank met technische schema's, maar krijg je van ons ook alle benodigde informatie voor je subsidieaanvraag.

Warmtepompen direct uit voorraad leverbaar

Bespaar op je energierekening en verduurzaam je volledige woning of kantoor met een warmtepomp van TEC.

 • Binnen 8 weken geplaatst na akkoord
 • Voldoet aan alle geluidseisen
 • KIWA-gecertificeerd en in de BENG-database
 • Direct uit eigen voorraad leverbaar
 • Mogelijkheid tussen full-electric & hybride

Vraag hier direct je vrijblijvende adviesgesprek aan

Weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen! Onze adviseurs helpen je graag verder van A tot Z zodat jij exact de juiste warmtepomp voor jouw situatie krijgt. Vul hieronder je gegevens in en één van onze adviseurs belt of mailt je zo snel mogelijk terug (op basis van je aangegeven voorkeur).

Jouw gegevens

* Verplicht
Thank you! Your submission has been received!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.